Lietuvos moterų krepšinio rinktinė pergalingai baigė atrankos varžybas į vėliau šiemet vyksiantį Europos moterų krepšinio čempionatą.

Paskutinėse rungtynėse Manto Šerniaus auklėtinės Kėdainiuose nesunkiai 146:58 (35:18, 43:11, 37:11, 31:18) susitvarkė su varžovėmis iš Albanijos.

Savo atrankos grupėje lietuvės, praleidusios ruses ir vengres, liko trečios ir į tolimesnį etapą nepateko.

Šeimininkės mačą pradėjo sausa atkarpa ir netruko pabėgti – 6:0. Greitai persvara tapo dviženkle – 15:4. Kėlinio pabaigoje tritaškį su sirena pataikė Santa Baltkojienė ir jau po pirmųjų dešimties minučių šeimininkės turėjo solidų pranašumą – 35:18.

Jau pačiame antro kėlinio starte skirtumas perkopė ir dvidešimties taškų ribą – 40:18. Lietuvės varžovėms ir toliau neleido rinkti taškų, o pačios puolime smaginosi – 48:18. Kėliniui persivertus į antrą pusę skirtumas dar kartą peržengė rekordinę ribą – 66:23. Įpusėjus mačui šeimininkės pirmavo 78:29.

Po pertraukos lietuvės ir toliau dominavo po krepšiais bei dar labiau didino savo persvarą – 88:29. Neilgai trukus krito ir šimtasis taškas – 101:37. Po trečiojo kėlinio lietuvės buvo priekyje 115:40.

Ketvirtame kėlinyje didelių sukrėtimų nebuvo – lietuvės ir toliau atakavo itin užtikrintai ir užtvirtino nesunkią savo pergalę rezultatu 146:58.

Kovą po krepšiu lietuvės laimėjo net 68:26.

Vilniaus „Kibirkšties“ komandos atstovė Gabija Meškonytė, buvo itin pastebima aikštėje ir per 20 minučių pelnė 16 taškų (4/6 dvitaškiai, 2/4 tritaškiai, 2/2 baudos), atliko 5 rezultatyvius perdavimus, blokavo 3 metimus ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus. Vilniaus klubo atstovė surinko 25 naudingumo balus ir tai buvo trečias rezultatas Lietuvos rinktinėje.

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Mantas Šernius liko patenkintas komandos pasirodymu:

„Didžiausia mano, kaip trenerio, užduotis buvo nuteikti ekipą rungtynėms. Žinojome varžovių pajėgumą, žinojome, jog nebeturime šansų patekti į Europos pirmenybes, tad pagrindinė mano užduotis buvo motyvuoti, kad žaistume ir laimėtume rungtynes. Manau, rezultatas kalba pats už save.

Tiesa, tokio rezultato tikrai neakcentavome – visų pirma norėjome išvengti traumų, taip pat leisti visoms (ypatingai – jaunesnėms) žaidėjoms pajausti, ką reiškia vilkėti nacionalinės rinktinės marškinėlius bei sėkmingai užbaigti šią atranką.“

Informacija: krepsinionamai.lt
Nuotrauka: Linas Žemgulis/krepsinionamai.lt